Ето пълния текст на публикацията на Илиян Василев: Много важно послание

...
Ето пълния текст на публикацията на Илиян Василев: Много важно послание
Коментари Харесай

Илиян Василев: Внушава се на гражданите, че няма да има евтин газ, а това е противоположно на реалността

Ето цялостния текст на обявата на Илиян Василев:

 

Много значимо обръщение на всички, които работят в газовия бранш отвън " Булгаргаз " - потребителите на природен газ не получават помощи и това въздейства върху пазара, служебният кабинет и министър не са министри на всички, а прокарват ползите на държавната компания, в нарушаване на европейски регламенти и по този начин укрепва монопола му и пречат на либерализацията и конкуренцията на газовия пазар. Това се прави и тъй като през " Булгаргаз " текат главните корупционни потоци към " елита " - политически и олигархичен.

Внушава се на жителите, че " Булгаргаз " няма да има на ниска цена и наличен газ, а това е тъкмо противоположното на действителностите на пазара. Комбинацията на монополист на пазара и КЕВР затваря всички упования за цени и доставки в границите на вътрешните процеси в компания, която е санкционирана от Европейска комисия за корист с монополно състояние.

Последният образец, при който с директно подпомагане на служебния енергиен министър се контракти извънредно право единствено на " Булгаргаз " на достъп до терминалите в Турция е образец за неравнопоставеност и за държавна помощ.

Асоциациите показват, че като пречат за развиването на газовия бранш, служебният министър на енергетиката и другите институции, пречат на България да реализира задачите на понижаване на излъчванията без да затваря въглищната енергетика.

" Булгаргаз " няма право на дял на газовия пазар над 50 %, и тук Комисия за защита на конкуренцията нехае, което ще принуди газовите компании да сезират Европейска комисия за корист с монополно състояние,
опосредствено и насърчено от българската страна в лицето на служебното държавно управление.

Забележете през КЕВР страната компенсира скъпия газ, който се съхранява в Чирен, а другите компании, които са длъжни да съхраняват газ там в осъществяване на евродирективите са оставени сами на себе си. Не може да бъде опрощение, това че " Булгаргаз " е публичен снабдител - при основани условия и равнопоставеност отбраната на публичните ползи се осъществя главно през ликвидност и конкурентност на пазара.

Допълнение - " Булгаргаз " е опора на корупционните схеми в газовия бранш. Задържането на монопола му и ограничението на развиването на конкуренция на пазара са директен израз на желанието на корумпираните политици да запазят своите специфични привилегии и изгоди.

 

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР